baner

FRANTIŠKÁNSKA rodina 3/2022

Prečítajte si tretie tohtoročné číslo Františkánskej rodiny, ktoré ponúka 64 strán inšpirujúcich príbehov a zaujímavých textov.

Zoznámte sa so svetskou františkánkou Armidou Barelli. Túto šarmantnú ženu si nepripomíname pre jej očarujúci zovňajšok, ani pre jej mimoriadne intelektuálne a organizačné schopnosti. Výnimočným pôvabom oplýval najmä jej čnostný život, pre ktorý ju Cirkev v apríli tohto roku vyhlásila za blahoslavenú.

Páter Augustín Hlavina rozpráva o sebe a svojom živote s otvorenosťou a odzbrojujúcou úprimnosťou. Pre jeho životnú cestu plnú kontrastov bol rozhodujúci Boží dotyk, ktorý zmenil celý jeho život.

Respondenti ankety reflektujú svoju osobnú skúsenosť s prebiehajúcou synodou.

Vedeli ste, že v Čechách existuje biofarma, kde vyrábajú a predávajú syr s pridanou hodnotou pokoja a dobra? Jej vlastníkom je mnohodetná rodina svetských františkánov, ktorej členovia rozprávajú o svojom povolaní, duchovnom živote a náročnej práci na farme.

Z juhozápadných Čiech sa presunieme do stredného Talianska, kde nás cestopis pútnikov zavedie do kláštorného komplexu Eremo di Montecasale.

Časopis uzatvárajú aktuálne informácie zo života Františkánskeho svetského rádu, správy z národnej volebnej kapituly a spoločného národného stretnutia.

Čerešničkou na torte je františkánska vedomostná súťaž.

FRANTIŠKÁNSKU rodinu si môžete prečítať v tlačenom vydaní, alebo elektronickom formáte PDF:

 časopis FR